Halsaf-Vitaal De Veldschuur

Mijn naam is Freddy Haller, woonachtig in Ulft en sport is mijn passie!
Sinds 2011 ben ik VES bootcamp, Funxtion, en Rumble trainer, Les Mills Bodypump en Grit instructeur.
Mijn enthousiasme voor sport wil ik graag overbrengen in mijn lessen.
Mijn doel:
Je meer zelfvertrouwen geven, je beter in je vel te laten voelen en daardoor je in je dagelijkse leven beter te laten functioneren.

Het begon met Bootcampoost maar sinds november 2016 heb ik mijn eigen sportcentrum:

Logo Sporten in Babberich bij Halsaf-Vitaal De Veldschuur

 


Mijn visie:

Sporten buiten in de natuur!

 

Halsaf-Vitaal De Veldschuur is gevestigd op het prachtige Landgoed Halsaf in Babberich. Het ligt in een rustige en rustieke omgeving en is gevestigd in de veldschuur naast het monumentale pand: Huize Babberich of Halsaf.

De trainingen vinden buiten in de natuur plaats en in een open veldschuur. Met mijn sport en (personal) training ervaringen heb ik gemerkt dat buiten sporten in de natuur een positief effect heeft op de gezondheid.

 

Buiten sporten in een mooie en rustige omgeving werkt stressverminderend, geeft meer energie, is goed voor de concentratie, stimuleert de zintuigen, versterkt je immuunsysteem, maar het allerbelangrijkste: “frisse lucht”.

 

Bovendien werken wij veel met ons eigen lichaamsgewicht en met behulp van verschillende attributen zoals: dumbells, kettlebells, battle ropes etc. Het is namelijk niet nodig om fit en sterk te worden met behulp van machines/apparatuur.
Sterker nog, er zijn vele voordelen om alleen te trainen met losse gewichten:

  • Meer kleine spieren worden aangesproken.

  • Toename van functionele kracht.

  • Toename van lichamelijke balans.

  • Toename van gebruik van hersenen bij de beweging.

Met losse gewichten boek je sneller progressie want trainen met apparatuur geven je maar een beperkte toename aan kracht. Je traint meer de grote spiergroepen. Dit komt omdat een oefening op een apparaat niet exact overeenkomt met de beweging van het dagelijks leven.
Je denkt dat je sterker wordt omdat je meer gewichten aan het apparaat hangt, maar heb jij wel eens een zware doos getild en het zweet je op het voorhoofd stond? Dit komt omdat je bij een apparaat alleen een grote groep spieren traint en de kleine en diepe spieren doen weinig.
De kleine en diepe spiergroepen zorgen voor stabiliteit in je lichaam. Ze zitten namelijk veel dichter bij je skelet. Om met die spiertjes te leren werken is het belangrijk dat je de tijd neemt om ze te ontdekken.

 

Halsaf-Vitaal De Veldschuur
maakt het centrum van je lichaam weer sterk!

Waar wacht je nog op?